Magia lecturii

Așa cum afirma Charles W. Eliot, putem considera cărțile ca fiind cei mai tăcuți, răbdători și constanți prieteni, cei mai accesibili si înțelepți consilieri.

Lectura zilnică ne conduce într-o călătorie ce ne îmbogățește, ne bucură și ne lărgește orizonturile intelectuale, jucând un rol important în îmbunătățirea abilităților în ceea ce privește comunicarea.

De fiecare dată când ne “pierdem” în paginile unei cărți, ale unui articol ori ale unei povești… ni se deschid porțile către un univers captivant, plin de înțelepciune, care ne oferă diferite perspective și e ca și cum am porni într-o aventură care ne hrănește spiritul, mintea… cu noi cunoștințe și experiențe. Astfel, ne vom simți mai pregătiți să înfruntăm provocările vieții.

Fiecare pagină pe care o citim ne oferă posibilitatea de a învăța ceva nou, de a ne îmbogăți vocabularul și modul în care ne exprimăm… explorând noi lumi, trăiri și idei.

De cele mai multe ori, putem percepe într-un mod autentic emoțiile și trăirile autorului, apropiindu-ne de acesta și imaginându-ne subtilitățile magicului univers descris.

Așadar, lectura poate fi considerată și un proces de descoperire de sine, de dezvoltare intelectuală și de perfecționare a competențelor în ceea ce privește comunicarea.

Atunci când acordăm timp lecturii, de fapt investim în noi înșine. De aceea, este important să ne formăm o practică, o disciplină în ceea ce privește lectura. Putem începe cu pași mici, dedicând chiar și câteva minute pe zi lecturii unor cărți ce ne trezesc interesul și curiozitatea… Cheia este reprezentată de perseverența de care dăm dovadă și de plăcerea pe care o regăsim în fiecare pagină, ceea ce ne permite să transformăm această practică într-un obicei durabil.

Am citit într-o zi o carte și toată viața mea s-a schimbat.

– Orhan Pamuk

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
*

    Abonează-te la newsletter

    Contactează-mă

    E-mail: numerologie.contact@gmail.com

    Trimite-mi un mesaj


    © trixTU